Login

Register

Login

Register

MENUMENU

EXTRA INFORMATIE OVER ONZE HOCKEYSTICKS & SCHEENBESCHERMERS

HOCKEYSTICKS KOPEN
HOCKEYSPULLEN.NL DRAAGT GRAAG BIJ AAN HET MAKEN VAN EEN KEUZE VOOR EEN JUISTE HOCKEYSTICK.

 

Bekijk deze korte introductievideo om in 8 stappen de juiste hockeystick te hebben: 

BJ HET KIEZEN VAN EEN HOCKEYSTICK ZIJN EEN AANTAL FACTOREN BELANGRIJK.

1. POSITIE IN HET VELD. EEN AANVALLER KIEST VOOR EEN ANDERE STICK DAN EEN VERDEDIGER
2. HET NIVEAU WAAROP JE SPEELT, EEN SPELER IN EEN SELECTIETEAM KIEST VOOR EEN ANDERE STICK DAN EEN RECREANT.
3. BOUW EN LICHAAMSLENGTE. EEN TENGERE DAME ZAL LIEVER EEN LICHTERE STICK KIEZEN. VOOR DE LENGTE VAN DE KINDERSTICKS HEBBEN WIJ EEN ANDERE TABEL. ZIE ONDER “LENGTE HOCKEYSTICK”. VOOR VOLWASSEN SPELERS ZIJN DE MATEN 36.5” - 5” - 38.5” EN 40” BESCHIKBAAR. EEN SPELER DIE LANGER IS DAN 180 CM(DAMES) OF 185CM (HEREN) ZAL EERDER VOOR EEN VERLENGDE STICK KIEZEN. VOOR DE 195+CM SPELERS HEEFT HOCKEYSPULLEN.NL 40” STICKS.

KROMMINGEN

STICKS WORDEN GEMAAKT IN DIVERSE CURVES VARIËREND TUSSEN 16MM EN 25MM, WAARBIJ 25MM DE MAXIMALE CURVE IS. DEZE CURVE IS CONFORM DE REGELS VAN DE HOCKEYBOND. DOOR EEN STICK OP EEN GLADDE ONDERGROND (TAFEL) TE LEGGEN KAN MEN DE HOOGTE VAN DE CURVE METEN. DAARNAAST ZIJN ER VERSCHILLENDE BUIGINGEN BIJ DE HAAK. HOE DICHTER DE BUIGING BIJ DE HAAK LIGT, HOE KROMMER DE HAAK T.O.V. DE STEEL STAAT. DE VERSCHILLEN ZIJN:

MID BOW DE BUIGING BEGINT HOGER IN DE STICK, CA.30 CM VANAF DE HAAK, EN WORDT GEBRUIKT VOOR HET VERDEDIGENDE SPEL.

LOW BOW DE BUIGING BEGINT CA 24 CM VANAF DE HAAK EN WORDT GEBRUIKT VOOR AANVALLEND SPEL DAAR HEEFT DE MIDDENVELDER HET MEEST PROFIJT VAN HEEFT.

EXTREME LOW BOW DE BUIGING BEGINT CA. 20 CM VANAF DE HAAK EN IS UITERMATE GESCHIKT VOOR DE AANVALLER. DOOR DE LAGE BUIGING IS DEZE OOK GESCHIKT VOOR HET SLEPEN. DE KROMMING/BUIGING VAN DE HAAK ZORGT ERVOOR DAT DE BAL LANGER AAN DE STICK BLIJFT. DAT IS BIJ HET SLEPEN BELANGRIJK OMDAT JE BIJ HET SLEPEN VERDER VANACHTER HET LICHAAM DE BAL MEENEEMT IN DE SLEEPSLAG. ER ZIJN OOK SLEEPSTICKS DIE AAN DE PLATTE KANT VAN DE STICK EEN GLEUF HEBBEN, DAT BEVORDERT HET SLEPEN ENORM. DE EXTRA POWER DIE HIERMEE WORDT GECREËERD IS SUPER.

NIET ALLE MERKEN GEBRUIKEN DEZELFDE TITELS VOOR DE BUIGINGEN. ZO HEEFT GRAYS ALS VOORBEELD OOK DE ONDERSTAANDE BENAMINGEN.
-ULTRABOW (MID BOW)
-DYNABOW (LOW BOW)
-JUMBOW (EXTR.LOW BOW)

OOK DE TERM PRO BOW WORDT GEBRUIKT EN DEZE VALT OOK ONDER DE EXTREME LOW BOW.

GEWICHT

  GEWICHT VAN DE STICK.

  HET GEWICHT “M” WORDT ZELDEN GEMAAKT. De meest gehanteerde stick is de "Light" versie. Omdat dit gewicht het meest gebruiksvriendelijk is, voert hockeyspullen alleen "Light" sticks.

  HET VOORDEEL VAN EEN LICHTE OF LICHTERE STICK IS DAT JE SNELLER BENT BIJ HET TECHNISCHE SPEL, DENK AAN DE AANVALLER. EEN VERDEDIGER ZAL VEELAL EEN ZWAARDERE STICK KIEZEN.

  • ULTRA LIGHT (UL) OF EXTRALIGHT (XL) 480-520 GRAM
  • LIGHT (L) 520-550 GRAM
  • MEDIUM (M) 560-590 GRAM

  SAMENSTELLING HOCKEYSTICKS

  De hockeystick met een Pro-Bow kromming is ideaal voor een allround speler, die zowel over techniek beschikt als een goede strakke pass. Doordat hij net iets krommer is dan de Mid-Bow geeft hij iets meer speelgemak bij een indian dribble of verandering van speelrichting. Maar dit zonder dat hij gelijk alle voordelen van een mid-bow wegneemt en er nog veel behouden m.b.t. passing.

  HOCKEYSTICKS BIJ HOCKEYSPULLEN.NL

  De mid-bow kromming is de meest gangbare kromming, deze stick is uitermate geschikt voor een startende hockeyer of een hockeyer die meer de focus op zijn passing legt. Door de minimale kromming kan er een gerichte strakke pass gegeven worden en zijn ballen het makkelijkst te stoppen.         

  LASTIG OM EEN KEUZE TE MAKEN,

  Hockeysticks met een low-bow kromming zijn sticks voor spelers die de 3D spel eigenschappen willen benaderen. Door de kromming onder in de stick is het makkelijker onder de bal te komen, waardoor de bal makkelijker gelift kan worden in een actie of pass. Daarnaast is doordat de haak meer naar binnen staat de bal makkelijker te controleren bij het dribbelen. Wat wel belangrijk is bij een low-bow stick is dat je de slagtechniek iets dient aanpassen, doordat de haak meer onder de bal komt kan je sneller de bal omhoog slaan.

  LENGTE HOCKEYSTICK

  De Extreme low bow zijn de sticks met de maximale kromming. Hierdoor kan men maximaal onder de bal komen en wordt het 3D spel maximaal benut. Daarnaast zorgt een extreme low bow dat er makkelijker hoge ballen gespeeld kunnen worden. Hierdoor wordt een scoop of een liftpass makkelijk gemaakt door met een extreme low bow te spelen.

   

  DE MEESTE VOLWASSEN SPELERS GEBRUIKEN 36.5”, MAAR ER BESTAAN VERLENGDE STICKS DIE GESCHIKT ZIJN VOOR SPELERS DIE LANGER ZIJN. BIJ HET KIEZEN VOOR EEN VERLENGDE STICK IS DE LICHAAMSLENGTE BELANGRIJK. BOVEN DE 180 CM VOOR DAMES EN 185 CM VOOR HEREN IS DE KEUZE VOOR EEN VERLENGDE HOCKEYSTICK AAN TE BEVELEN. OOK SPELERS MET RUGKLACHTEN KUNNEN KIEZEN VOOR EEN VERLENGDE HOCKEYSTICK. DE HOCKEYSTICKS ZIJN IN DE LENGTES 38.5” 39.5” EN 40” LEVERBAAR.

ALLE INFORMATIE OVER ONZE HOCKEY SCHEENBESCHERMERS -

BIJ DE SCHEENBESCHERMERS IS HET SOMS LASTIG OM TE WETEN WELKE MAAT JE NODIG HEBT.
HIERBIJ HEBBEN WE EEN MAAT TABEL GEMAAKT DIE EEN INDICATIE GEEFT VOOR WELKE MAAT U MOET GAAN BIJ UW LENGTE.

LENGTE MAAT 98cm - 116cm XXS

116cm - 134cm XS

134cm - 152cm S

152cm - 170cm M

170cm - 188cm L

188cm + XL

Onze best verkochte hockeysticks

 • Sale
  -15%

  Adidas CHAOSFURY Kromaskin .1

  Als de beste vriend van de keeper helpt deze adidas Chaos-Fury hockeystick je de verdediging stof te laten happen. Z’n sweet spot ligt in het midden van de …

  439.95 373.95
 • Sale
  -15%

  Adidas ESTRO .4

  De perfecte partner als je met jouw spel wilt bepalen wat er gebeurt op het veld. Met deze adidas Estro hockeystick houd jij bij direct spel alle controle …

  229.95 195.95
 • Sale
  -15%

  Adidas ESTRO .6

  De Adidas Estro.6 is een vertrouwde en klassieke mid bow stick uit de Estro lijn voor de allround speler. De Estro .6 is een soepele hockeystick die zorgt …

  139.95 118.95
 • Sale
  -14%

  Adidas ESTRO .8

  Een vertrouwde en klassieke mid bow stick uit de Estro lijn voor de allround speler. De Estro .8 is een soepele hockeystick die zorgt voor en goede mix …

  69.95 59.95
 • Sale
  -16%

  Adidas FABELA .8

  Een vertrouwde en klassieke mid bow stick uit de Fabela lijn voor de allround speler. De Fabela .8 is een soepele hockeystick die zorgt voor en goede mix …

  69.95 58.95
 • Sale
  -25%

  Adidas Youngstar .9 JR

  Verbeter je allround skills met deze Adidas Youngstar .9 junior hockeystick. De goed uitgebalanceerde mid-bow kromming helpt je de bal onder controle te houden. De klassieke, ronde krul …

  39.95 29.95
 • Sale
  -25%

  Adidas Youngstar .9 JR

  Verbeter je allround skills met deze Adidas Youngstar .9 junior hockeystick. De goed uitgebalanceerde mid-bow kromming helpt je de bal onder controle te houden. De klassieke, ronde krul …

  39.95 29.95
 • Sale
  -22%

  TK 2.2 LATE BOW PLUS

  The 2.2 sees the return of our hugely popular CWT, the original grooved stick. De 2.2 ziet de terugkeer van de immens populaire CWT, de originele sleepgeul stick. …

  184.95 144.95

Door verder gebruik te maken van Hockeyspullen.nl ga je akkoord met ons cookie beleid.
Sluiten