Login

Register

Login

Register

MENUMENU

Hockeydoelnetten en onderdelen

Het gebruik van doelnetten

 Een doelnet is zeker zo belangrijk als een goede hockeygoal. Je moet ervoor zorgen dat het net voor doel de juiste maat heeft. Soms heb je speciale maten nodig zoals voor officiële wedstrijddoelen, maar ook voor gewone trainingsgoaltjes. Een trainingsgoaltje dat voor kinderen wordt gebruikt zal een andere afmeting hebben dan die voor volwassenen. Ook de kwaliteit van het materiaal dat voor een net voor doel wordt gebruikt is voor een volwassene anders dan voor kinderen. Voor de netten bij hockeydoelen zijn er verschillen. De slagkracht is bij een volwassen hockeyer veel groter dan bij een kind. De kwaliteit van een hockeydoelnet wordt bepaald door het materiaal dat gebruikt wordt en de manier van het knopen.

Offerte aanvragen doelnetten

Hockeyspullen.nl biedt van diverse topmerken hockeyartikelen en clubmaterialen aan. Wij bieden deze artikelen aan tegen absolute top prijzen. Wilt u graag een offerte aanvragen voor doelnetten, of andere clubmaterialen? Mail dan naar hockeymaterialen@gmail.com voor meer informatie of een prijsopgave.

Alle 2 resultaten

Doelnetten informatie

Zowel voor voetbalnetten als hockeynetten is de keuze groot. Je kunt kiezen uit geknoopte of omgeknoopte netten, van kunststof of touw met verschillende maaswijdtes. Het is begrijpelijk dat de maaswijdte voor een hockey doelnet kleiner moet zijn dan van een voetbalnet. Ook de dikte van het draad dat voor de netten wordt gebruikt en kleuren spelen een belangrijke rol bij de aanschaf. De afmetingen van een net zijn moeten altijd groter zijn dan deze van het doel. Dat moet, omdat anders het net niet over het doel past. Afmetingen van de netten zijn opgedeeld in die voor de jeugd en senioren gebruikt worden.

Materiaal

Materiaal van de doelnetten. Een doelnet van touw. Er worden nog steeds doelnetten van touw gebruikt. Het nadeel ervan is dat ze gevoeliger zijn voor wind en regen en sneller slijten door regen dan kunststofnetten. Een polyetheen net. Dit is een net van kunststof. Het is een kunststof dat het meest wordt gebruikt van alle kunststoffen. Deze kunststof heeft een hoge slagvastheid en een lange levensduur. Het neemt ook bijna geen water op. Omdat het zo sterk is, wordt het ook vaak gebruikt voor een hockey goal net. Na het spelen is het niet noodzakelijk om het hockey goal net steeds weer op te ruimen. Het is natuurlijk altijd beter om het net op te ruimen, maar het is sterk genoeg om buiten te laten hangen.

Het polypropyleen net. Ook de kunststof PP wordt regelmatig gebruikt voor doelnetten. Het materiaal duurzaam, weerbestendig en zeer taai. Het is zeer geschikt om voor doelnetten te gebruiken. Het nadeel van het materiaal is dat het door UV stralen wordt aangetast. Daarom is het verstandig om na iedere wedstrijd of training de doelnetten op te bergen.

De aanschaf van doelnetten

Wanneer je doelnetten gaat kopen, moet je de juist maat nemen, maar ook een goede materiaal soort. Kijk ook naar de dikte van het materiaal van het net en hoe ze geknoopt zijn. Dat alles is belangrijk voor de kwaliteit van het product.

Door verder gebruik te maken van Hockeyspullen.nl ga je akkoord met ons cookie beleid.
Sluiten