Login

Register

Login

Register

MENUMENU

Mercian

Mercian hockeystick kopen?

Traditie, cultuur, innovatie en energie zijn de vier woorden die Mercian al 40 jaar lang uitdaagt. Mercian heeft in 40 jaar geschiedenis van alles meegemaakt, gras hockey, houten sticks, buitenspel, etc.. Dankzij al deze ervaringen ontwikkeld Mercian in het heden verschillende succesvolle hockeysticks.

Laat je adviseren

Heeft u vragen over een Mercian hockeystick? Neem dan gerust contact met ons op.


Fiberglass en carbon
Sticks met een ruwe afwerking
De Evolution lijn van Mercian heeft een coating van siliconen rubber aan de platte kant van de stick. Deze ruwe afwerking aan de krul, zorgt voor meer frictie en betere technische uitvoering alsook balbeheersing. Deze afwerking zien we overigens ook al bij meerdere andere grote merken in de markt. We hebben bewust voor siliconen rubber gekozen in plaats van silicaat want de kleine (zwarte) rubberen deeltjes geven de oppervlakte meer textuur en flexibiliteit, maar zorgt er ook voor dat de bal beter te stoppen en onder controle te houden is.

Het basis materiaal van de meeste hockeysticks is glasvezel, ook bekend als fiberglas. Dit is een sterk maar licht materiaal en wordt voor diverse sportprodukten, waaronder hockeysticks, gebruikt. Alhoewel het niet zo stijf en sterk is als carbon vezel, is het minder breekbaar en veel goedkoper. Fiberglas is ook vaak sterker en krachtiger dan vele andere metaalsoorten en kan veel eenvoudiger worden verwerkt tot verschillende vormen zodra het geïmpregneerde is met diverse harssoorten. Als basis en skelet van de stick is het flexibeler en minder breekbaar dan carbon vezel. Daarom vinden wij van Mercian dat 100% carbon nooit een juiste oplossing is.

Enige resultaat

Hulp nodig bij het kiezen van een stick? Bekijk dan nu onze stickhulp pagina!

Door verder gebruik te maken van Hockeyspullen.nl ga je akkoord met ons cookie beleid.
Sluiten